Forrás: Csonka Ilona

Adi néni zserbója

Kis langyos tejbe dobunk három kockacukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval.

Rövid pihentetés után három cipóra osztjuk. Lisztezett deszkán egyesével vékonyra kinyújtjuk.

Az alsót belefektetjük egy kizsírozott vagy papírral bélelt tepsibe. Megkenjük jó vastagon baracklekvárral. Megszórjuk a cukorral és a vaníliás cukorral elkevert dió felével. Erre jön a második tésztalap, ismét lekvár és a dió másik fele. A tetejére a harmadik lap.

Hűtőben hagyjuk legalább egy órát állni, de inkább kettőt. Utána megszurkáljuk villával, és 170 fokra melegített sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük.

Ha kész, kivesszük, és hagyjuk teljesen hidegre hűlni. Felforrósítjuk a tejszínt, és több kis adagban hozzákeverjük a feldarabolt csokit, fényesre keverjük, és ráöntjük a sütemény tetejére. Ha megdermedt, hosszúkás szeletekre vagy kockákra vágjuk.

TRÜKK

Ez egy régi recept, ma már a legtöbb háztartásban nincs kockacukor. Használjunk helyette nyugodtan egy csapott evőkanál kristálycukrot.

Nyers zserbó

Zserbópite

kaloria 270 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Forrás: Csonka Ilona
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.