A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
Először a tésztát készítjük el. A vajat megolvasztjuk, majd belekeverjük a cukrot, a citromlevet, a sót és a vaníliakivonatot. Hozzáadjuk a liszteket is, és alaposan összedolgozzuk. Nem túl puha, inkább morzsálódós tésztát kapunk. Egy jó maréknyit félreteszünk a sütemény tetejéhez, ezt felhasználásig hűtőben vagy fagyasztóban tároljuk. A több tésztát sütőpapírral kibélelt formába nyomkodjuk, fél órára berakjuk a hűtőszekrénybe, majd az előmelegített sütőben 15-20 percig elősütjük.
Eközben összeállítjuk a tölteléket. Konyhai robotgéppel vagy habverővel habosra keverjük a krémsajtot. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Végül a joghurtot, a cukrot, a citromlevet és a lisztet is belekanalazzuk a krémbe, és összedolgozzuk. Az áfonyát egy spatula segítségével beleforgatjuk a krémsajtos keverékbe, mindezt rákanalazzuk a félig sült, kicsit lehűtött alapra. A hűtőből elővesszük a maradék tésztát, rámorzsoljuk a tetejére.
Visszatoljuk a sütőbe, és tovább sütjük. Akkor van kész, ha a közepébe szúrt pálcika már majdnem tiszta, és a meglökött tortának nem remeg a közepe. Hidegen szeleteljük.