Kemény habot verünk a négy tojás fehérjéből és 8 dkg cukorból. A tojássárgájákat habosra keverjük a maradék 4 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával meg a csipet sóval. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd adagonként beledolgozzuk a cukros tojássárgájákba a habbal együtt. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, megszórjuk a durvára tört pisztáciával, és 10-12 perc alatt megsütjük a 190 fokos sütőben. Rögtön rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hidegen három egyforma lapra vágjuk.
Kemény habot verünk a tejszínből. A zselatint vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és forró vízben feloldjuk. Egy nagy tálban összekeverjük az áttört túrót a porcukorral és a citrom kipréselt levével. Alaposan eldolgozzuk benne a zselatint, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot és a megmosott áfonyát. Megkóstoljuk, ha kell, még adunk hozzá kevés cukrot. Hagyjuk egy kicsit dermedni, majd rákenjük a lapokra. A tetejére csak egy vékony réteg kerül, pár szem áfonyával díszítjük.