Áfonyás fehércsokoládé-mousse torta

Tortaalap

A kekszes alaphoz porrá aprítom a kekszet, összekeverem
a vízgőz fölött megolvasztott csokoládéval, vajjal és mézzel, majd egyenletesen elterítem a sütőpapírral bélelt tortaformában, és legalább egy órára hűtőbe teszem.

Fehércsokoládé-mousse

A mousseréteghez a tejszínt habbá verem a porcukorral, majd hozzáadom a mascarponét és a felolvasztott fehér csokoládét. A zselatinlapokat 1-2 evőkanál vízzel kis lángon felolvasztom, majd a mousse-hoz keverem. A kekszes rétegre öntöm, majd további 3-4 órára hűtőbe teszem. Tálalás előtt egy éles késsel elválasztom a tortát a forma belső peremétől, majd friss áfonyával és a maradék fehér csokoládéból éles késsel forgácsolt csokoládéval díszítem.

kaloria 460 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink