Áfonyás jégkrémszendvics

Kakaós piskótát sütünk a hozzávalókból. Az egész tojásokat és a cukrot elektromos habverővel maximális fokozaton legalább öt percig verjük, míg a massza szépen ki nem fehéredik. Utána fakanállal eloszlatjuk benne a kakaóval elkevert lisztet. Sütőpapírt terítünk egy nagy tepsibe, beleöntjük a nyers tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, hagyjuk kihűlni.

Az áfonyát összefőzzük a cukorral, forralással kicsit besűrítjük, összeturmixoljuk. Ha már nem nagyon forró, belekeverjük az összetört fehér csokit, majd teljesen kihűtjük.

Összekeverjük a keményítőt egy kevés tejszínnel. A többi tejszínt felforraljuk a vaníliás cukorral meg a sóval. Kis lángon, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a keményítőt, egy-két percig főzzük, míg be nem sűrűsödik.

Ha ez is hidegre hűlt, összedolgozzuk az áfonyás péppel, és elektromos habverővel kihabosítjuk. 10-20 percre a fagyasztóba tesszük.

Egy hosszúkás, egyenes falú formát sütőpapírral kibélelünk (az alját és az oldalát is). Az aljába szabunk egy téglalapot a kakaós piskótából. Rákanalazzuk az áfonyafagyit, elsimítjuk. A tetejére is nyomunk egy piskótalapot. Fóliába csomagoljuk, és több órán át fagyasztjuk.

Fogyasztás előtt kivesszük, kiborítjuk. A széleit egyenesre vágjuk (ha szükséges). Egyforma szeletekre vágjuk egy erős, éles késsel. A tetejét olvasztott csokival megcsurgatjuk, tört pisztáciával megszórjuk.

kaloria 240 CAL
ido 300 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.