Áfonyás, pörkölt diós márványos habcsók gyümölcssalátával

Áfonyás, pörkölt diós márványos habcsók

Az áfonyát kis cukorral megfőzzük, kihűtjük, szitán áttörjük, aztán sűrűre beforraljuk. A diót durvára törjük, száraz serpenyőben megpirítjuk. A tojásfehérjéket a sütőporral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a porcukor felét, és ezzel tovább verjük, míg kőkemény nem lesz a hab. A maradék porcukrot összekeverjük a keményítővel és a vaníliás cukorral, óvatosan a habhoz forgatjuk a kihűlt pörkölt dióval együtt. Az áfonyavelőt márványosan eloszlatjuk a masszában. Sütőpapírral bélelt tepsire kanállal formás halmokat rakunk. 80-100 fokon, fakanállal kitámasztott sütőben 1-1,5 órát szárítjuk. Gyümölcssalátával tálaljuk.

Egyszerű gyümölcssaláta

Előkészítjük a gyümölcsöket, megmossuk, kimagozzuk, egyforma darabokra vágjuk. A barackfélék héját lehúzzuk, ha dinnyét is teszünk hozzá, annak magjait kikaparjuk. Kevés meleg vízben elkeverjük a mézet és a frissen facsart citromlevet. Ráöntjük a gyümölcsökre, és hűtőszekrényben legalább egy-két órát hagyjuk összeérni az ízeket. Ízlés szerint fűszerezhetjük vaníliával, fahéjjal, őrölt szegfűszeggel.

kaloria 130 CAL
ido 135 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink