Ajvár burgonyával
200 fokos sütőbe toljuk a megmosott, leszárított paprikákat, és addig sütjük, míg a héjuk kicsit meg nem feketedik (20-25 perc). Utána átdobjuk egy tálba, és átlátszó fóliával lezárjuk. Negyedóra alatt kihűl annyira, hogy le tudjuk húzni a héjukat. Kiszedjük a csutkákat és a magokat, a húst aprítógépbe dobjuk. Amíg sül, megfőzzük a krumplit is, és még forrón áttörjük; ha kicsit hűlt, szintén mehet az aprítógépbe. A paprikához adunk még fokhagymát, sót, olívaolajat. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héjukat, félbevágjuk. Kikaparjuk a magokat (erre most nem lesz szükség), a többit felkockázzuk, hozzáadjuk a többi alapanyaghoz. Jól összeturmixoljuk. Ha kihűlt, hűtőszekrényben tároljuk. Mindenféle grillezett húshoz, zöldséghez nagyon jól illik.