Almabatyu
A cukorból, a vajból, a lisztből, 1 db tojásból és a reszelt citromhéjból egy csipet sóval linzertésztát készítünk.
Az összegyúrt tésztát 3 órára a hűtőszekrénybe
tesszük.
Az almákat a magháznál kifúrjuk, és megtöltjük a diótöltelékkel. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, 8 egyforma
darabra vágjuk. A töltött almákat a tésztába csomagoljuk, majd tepsire sorakoztatjuk, és megkenjük felvert tojással. A tetejüket megszórjuk a maradék gorombára vágott dióval, majd forró sütőben megsütjük. Vaníliás
porcukorral meghintve, forrón tálaljuk.
Töltelék
Közben 10 dkg diót megdarálunk, és összekeverjük a mazsolával. A cukrot és a mézet kevés vízzel felfőzzük,
leforrázzuk vele a diót, és jól összekeverjük.
A tölteléket cukrozott narancshéjjal és őrölt fahéjjal ízesítjük.