Almadesszert felnőtteknek

Almadesszert felnőtteknek

Egy üvegtál alját kibélelem ribizlizselével, kirakom babapiskótával, majd meglocsolom a Calvadossal. Az almát meghámozom, feldarabolom, és az almadarabokat 5 dkg cukorral, fél deci vízzel meg a fahéjjal 5 percig párolom. Kihűtöm, és eltávolítom a fahéjat. Az almakompóthoz keverek 4 evőkanál ribizlizselét, és az egészet a piskótára kanalazom. Az áttört túrót kikeverem a porcukorral, hozzáadom a habbá vert tejszínt, és a kompót tetejére halmozom. A maradék,cukrot serpenyőben felforrósítom 2 evőkanál vízzel. Amint a cukor barnulni kezd, beleszórom a durvára darabolt mandulát, és állandó keverés mellett karamellizálom. Olajjal megkent alufóliára kenem, és hűlni hagyom. A grillázst apró darabokra töröm, és a desszertre szórom. Jól lehűtve tálalom.

kaloria 740 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink