Almafelfújt égetett tésztából

Almafelfújt égetett tésztából

Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, és egy
kevés vízzel meg 5 dkg cukorral félpuhára pároljuk. Ha
kihűlt, megtöltjük baracklekvárral.
A forrásban levő tejbe belefőzzük a lisztet, s addig
keverjük, amíg elválik az edény falától. Levesszük a
tűzről, majd hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, a tojások
sárgáját meg a reszelt citromhéjat, és jól kikeverjük. A
felvert tojáshabot könnyedén a tésztába forgatjuk.
Kivajazunk egy felfújtformát, meghintjük zsemlemorzsával,
és belerakjuk a megtöltött almákat. Leöntjük a tésztával, egyenletesen elsimítjuk, végül a 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Csak akkor vágjuk fel, amikor már langyosra hűlt. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

kaloria 260 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink