Almahab grépfrúttal
Az almákat meghámozzuk, csutkájukat kiemeljük, összedaraboljuk. A zselatint kevés vízzel elkeverjük. Fölforraljuk vizet a cukorral, s levesszük a tűzről. A forró folyadékba belekeverjük a citromlevet, a zselatint és a feldarabolt almát, majd együtt turmixoljuk. Egy órára betesszük fagyasztóba. Ha eltelt az óra, kivesszük, kézi habverővel fölverjük, és egy akkora edénybe töltjük, amiben körülbelül három centi vastagon áll. Megint visszatesszük egy órára a fagyasztóba. Újra kivesszük, alkalmas méretű pogácsaszaggatóval vagy egy bögrével köröket szúrunk ki belőle, ezeket tálalásig a hűtőben tartjuk.
Kifacsarjuk a grépfrút levét, átszűrjük, ízlés szerint mézzel
édesítjük. Tálalásnál minden tányérra elhelyezünk egy
almahabkorongot, és leöntjük a mézes gyümölcslével.
Citromfűlevélkével, gyümölcshússal díszíthetjük.