A növényi tejet kissé felmelegítjük, hogy épp csak langyos legyen, elkeverünk benne két evőkanálnyi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni néhány perc alatt. Összekeverjük a megolvasztott, langyos margarinnal. Ezután beleszórjuk a maradék cukrot, a sót meg a lisztet, és kézzel összegyúrjuk. Ha túl ragacsosnak érezzük, adunk hozzá még egy kevés lisztet. Fél óráig meleg helyen hagyjuk kelni.
Meghámozzuk az almákat, és kislyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a fahéjat és a vaníliakivonatot, jól elkeverjük. A tésztát lisztezett felületen 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és egy kör alakú kiszúróval körlapokat vágunk ki. A körök felére egy-egy kanálnyi almás tölteléket halmozunk, majd egy másik körlappal lefedjük. A széleit összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin további fél óráig hagyjuk kelni, majd 250 °C-os sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Ízlés szerint tálaláskor meghinthetjük egy kevés porcukorral.