Forrás: Receptposta

Almás töltött fánk

Előkészítés: 1 óra – Pihentetés: 1 óra

Bedagasztjuk a tésztát, jól kidolgozzuk. Sűrűbb lesz, mint a hagyományos fánktészta. Meleg helyen, jól betakarva körülbelül egy órán át kelesztjük.

Közben két almát kockára vágunk, egy citrom levével meglocsoljuk. Tíz deka baracklekvárt összekeverünk az apróra vágott dióval és egy csapott kávéskanál őrölt fahéjjal, összeforgatjuk az almával.

A megkelt tésztát kisujjnyi vastagra nyújtjuk. Az egyik felén egy csészével (vagy egy szaggatóval) bejelöljük a fánkok helyét. Mindegyik közepére teszünk a töltelékből egy púpos teáskanállal.

Hirtelen mozdulattal ráhajtjuk a tészta üres felét a töltelékre úgy, hogy teljesen eltakarja. A csészével teljesen kiszaggatjuk a fánkot. A kimaradt tésztát újra összedolgozzuk, és ugyanúgy töltjük, mint előzőleg. Forró olajban sütjük úgy, hogy a teteje kerüljön alulra.

Mindkét oldalát pirosra sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük, és csak 10 perc múlva porcukrozzuk.

Dióhabos sütemény

kaloria 360 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.