Margarinnal kikenünk egy kis-közepes tepsit vagy tűzálló tálat.
Az almát meghámozzuk, kiszedjük a csutkát, a húsát felszeleteljük. Összekeverjük a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal és a barna cukorral (ennek mennyisége az alma édességétől függ). Beleterítjük a tepsi aljába.
Összekeverjük a kukoricalisztet a mandulaliszttel, a nagy csipetnyi sóval, egy evőkanál barna cukorral, egy csészényi zabpehellyel. A maradék margarint megolvasztjuk, és összedolgozzuk a száraz keverékkel. Rászórjuk-morzsoljuk az alma tetejére. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 40 perc alatt ropogósra sütjük.
Vaníliamártással és tejszínhabbal kínáljuk, ha fontos a mentesség, akkor természetesen ezek a kiegészítők is gluténmentes növényi alapanyagokból készüljenek.