Almás pulykacomb

Kruzsliczné Priskin Nóra (Orosháza) azt írja, hogy családja nagyon szereti a krémleveseket. Ezt általában valamilyen sült követi kedvenc köretükkel – az almás-szaftos burgonyával –, valamint az elmaradhatatlan befőttel.

  1. A combokat bedörzsöljük a fűszerekkel, majd sűrűn megtűzdeljük szalonnacsíkokkal, két alma cikkekre vágott húsával és a félbevágott fokhagymagerezdekkel. Sütőzacskóba rakjuk. Teszünk mellé két félbevágott almát is. Másfél órán át sütjük.
  2. Kibontjuk a zacskót, az almát óvatosan kivesszük, a húst még egy félórát pirítjuk. Kiemeljük, átrakjuk egy tálba. Hozzáadjuk a négy fél sült almát is. Míg sül a pulyka, héjastul megfőzzük a burgonyát. A megmaradt szaftot serpenyőbe öntjük, beleforgatjuk a megpucolt krumplit, és addig sütjük, míg szépen meg nem pirul. Átrakjuk a sült mellé. Őszibarackbefőttel tálaljuk.

Édes-savanyú pulykás rizses hús

kaloria 970 CAL
ido 160 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.