Forrás: Pásztor Tünde

Édes-savanyú pulykás rizses hús

  1. Az olajon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát és az átnyomott fokhagymát. Rádobjuk a kockára vágott húst, körbepirítjuk. Ha már levet engedett, akkor beleöntjük a paradicsompürét, lepirítjuk. Ekkor beletesszük a fűszereket (szójaszósz, méz, bors, só), és szakaszosan félkészre pároljuk. Most öntjük hozzá az ecetet.
  2. Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket. Először a leglassabban megpuhuló zellert tesszük a raguba, utána a bébirépát, még később a cukkinit. Készre pároljuk.
  3. Egy másik edényben a szokásos módon elkészítjük a rizst. Ha kész, összekeverjük a fűszeres raguval.

TRÜKK

Ha szeretjük a csípőset, akkor a hússal együtt tegyünk bele egy vagy két darab felkarikázott csilipaprikát is.

Szűzérmék karalábélevélben

Kakukkfüves borjú padlizsánnal és paradicsommal

 

kaloria 720 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink