Szűzérmék karalábélevélben

Szűzérmék karalábélevélben

Lehártyázzuk a szüzet, majd felvágjuk kétujjnyi érmékre. Pici sóval bedörzsöljük (nem kell túlzásba vinni, mert a szalonna úgyis sós). Mindegyik karikát egy-egy szelet baconba csavarjuk. Egy serpenyőben közepes forróságúra hevítünk kevés zsiradékot, és elősütjük benne a becsomagolt szüzek minden oldalát. A karalábé leveleit letépjük, alaposan megmossuk, leszárítjuk. A középső vastag eret kivágjuk, csíkokra vágjuk a levelet. A baconba burkolt sertéshúsok köré tekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük. Így sütjük készre. Mivel a levelekben marad nedvesség, sercegni fog, óvatosan kell közeledni hozzá. A kész húsokat átrakjuk egy tányérra, alufóliával letakarjuk, és hagyjuk pihenni, így még szaftosabb lesz a pecsenye. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban roppanósra pároljuk a meghámozott, felkockázott karalábét a maradék, felcsíkozott levelekkel együtt. Az utolsó percre mellédobjuk a paradicsomokat is.

kaloria 470 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.