Almás-sajtos csicsókasaláta zöldségtempurával

Lesúroljuk a csicsókagumókat. Összekeverjük sóval és olajjal. Alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben háromnegyedesre sütjük. Kicsomagoljuk, feldaraboljuk, keverőtálba rakjuk. Hozzáadjuk a felkockázott almát és a füstölt sajtot, a majonézt, ízesítjük sóval, fehér borssal, porcukorral, almaecettel, pici mustárral, jól összeforgatjuk.

A zöldségeket megtisztítjuk, és hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Egy tálban összeforgatjuk. A tempuralisztet jeges vízzel palacsintasűrűségűre keverjük (nem baj, ha kicsit csomós marad). Kézzel összenyomunk egy-egy adag zöldséget, megmártjuk a hideg masszában, és azonnal beletesszük a forró olajba, s pár perc alatt ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot. Tálalás előtt sózzuk, még forrón kínáljuk a hideg saláta mellé.

Kapros csicsókasaláta lila hagymával

kaloria 240 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.