Forrás: Csonka Ilona

Almás-szilvás pite mákkal

  1. Habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral. Egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat, mindegyikkel verjük egy-egy percig. Elvegyítjük benne a tejet, majd fakanállal eloszlatjuk benne a darált mákkal meg a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Kivajazunk egy kerek piteformát, beleöntjük a tésztát. A tetejét kirakjuk a kimagozott, elfelezett szilvával és a meghámozott, cikkekre vágott almával. Meghintjük a cukorral és a fahéjjal. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 35-45 perc alatt megsütjük. Akkor jó a pite, ha már kicsit pirul a széle, nem kell nagyon kiszárítani.

TRÜKK

Nagyon jól illik a langyos sütemény mellé a fahéjas tejszínhab vagy a vaníliás fagyi.

Mandulás-meggyes pite

Ribizlis egrespite

kaloria 240 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink