Almás barátfüle almasodóval

Almás barátfüle

A burgonyát sós vízben megfőzöm, meghámozom, áttöröm
és kihűtöm. Először a tojással meg a margarinnal,
majd annyi liszttel gyúrom össze, hogy jól formázható,
nem túl lágy tésztát kapjak. 2-3 mm vastagra kinyújtom
és féltenyérnyi kockákra darabolom. A meghámozott almát
cikkekre vágom, minden tésztadarabra rakok belőle
egyet. Citromlevet csepegtetek rá, majd megszórom
kristálycukorral meg fahéjjal. A tésztákat háromszög
alakúra hajtom, a széleit összenyomkodom, nehogy
főzés közben szétnyíljanak. Forró, sós vízben addig főzöm,
amíg a barátfülék a felszínre nem emelkednek. A
zsemlemorzsát megpirítom a vajon, és beleforgatom
a lecsepegtetett tésztát. A barátfüléket a meleg almasodóval kínálom.

Almasodó

Az almasodóhoz elkeverem a tojássárgákat az almalében, és forrásban lévő víz fölött habverővel addig keverem, amíg krémsűrűségű lesz.

kaloria 240 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink