Almás fahéjas kalács

Tészta

Egy kisebb edénybe öntünk körülbelül fél deci langyos tejet, adunk hozzá egy mokkáskanálnyi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A szobahőmérsékletű lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést vájunk. Ide öntjük a tojássárgáját, a felfutott élesztőt, valamint a maradék tejet. Hozzáadjuk a többi cukrot és a sót is, majd robotgéppel vagy kézzel közepesen lágy tésztát dagasztunk, ha kell, kis liszttel vagy folyadékkal korrigáljuk a masszát. Cipót formálunk belőle, letakarjuk, hagyjuk a duplájára kelni.
Két cipót formázunk a megkelt tésztából. Egyesével
hosszúkás téglalapot nyújtunk belőlük. Mindegyiket megkenjük az almaszósszal, és feltekerjük. A két rudat lazán összecsavarjuk, végül papírral bélelt, hosszúkás, szögletes formába fektetjük. Letakarjuk, újrakelesztjük. Felvert tojással megkenjük, 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A sütési idő vége felé megkenjük langyos cukros vízzel, és megszórjuk mandulával a tetejét. Rácson teljesen kihűtjük.

Töltelék

A meghámozott almákat felszeleteljük, a cukorral és a fahéjjal fedő nélkül sűrűre felfőzzük, hogy minél több
nedvesség eltávozzék belőle. Ha kész, ízesítjük a vaníliás
cukorral, majd szobahőmérsékletűre hűtjük.

kaloria 330 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink