Almás káposztával töltött kacsacomb
A kacsacombokat megtisztítjuk, megmossuk. A káposztát
átöblítjük, kissé összevágjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk, majd kiolvasztjuk a zsírját, és rátesszük a káposztát. Kevés vizet öntünk alá, és 15 percig pároljuk. Közben megtisztítjuk a hagymát, a fokhagymát, az almát felszeleteljük. A kacsacombokon fellazítjuk a bőrt, alátöltjük a káposztát, és megszórjuk sóval, majoránnával. Tepsibe tesszük a cikkekre vágott hagymát, a fokhagymagerezdeket meg az almát, rátesszük a combokat, meglocsoljuk az olajjal, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben, gyakran locsolgatva 90-100 percig sütjük. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott vizet.
Köret
Héjában megfőzzük a burgonyát, majd meghámozzuk, és durvára lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A kínai kelt vékonyra metéljük, megsózzuk, és 10 percig pihentetjük. Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, és megfonnyasztjuk benne a lila hagymát. Rátesszük a cukrot, és karamellizáljuk. Kevés vizet öntünk alá, megsózzuk, és további 10 percig pároljuk. Ekkor ráöntjük a balzsamecetet, kevés vizet, és lassan még 10 percig pároljuk. Sűrű szaftot fogunk kapni. A reszelt burgonyát serpenyőben, 3 evőkanál olajon pirosra sütjük, sózzuk-borsozzuk. Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, és 10 percig pirítjuk benne a kínai kelt. Ugyancsak sózzuk-borsozzuk.
Tálaláskor tányérra tesszük a pirított burgonyát, a lilahagyma-lekvárt és a kínai kelt. Mellé helyezzük a
kacsacombokat, s bőven meglocsoljuk a szafttal.