Tészta
A lisztet és a porcukrot összemorzsoljuk a kis darabokra
vágott, hideg vajjal. Hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot meg a citromhéjat, majd mindezekből gyorsan sima tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőszekrényben.1
Töltelék
A tejből, a cukorból és a pudingporból a szokásos módon pudingot készítünk. Még forrón belekeverjük a kakaóport,
azután hagyjuk kihűlni.
A tésztát lisztezett deszkán körülbelül 4 mm vastagra
kinyújtjuk, és a sütőformáinknak megfelelő méretű köröket
szúrunk ki belőle. Kibéleljük a formákat a tésztával, és
megtöltjük a kakaós krémmel. Az almákat négyfelé vágjuk, kiszedjük a magházukat, majd vékony gerezdekre vágjuk, és rátesszük a kosárkák tetejére. Meglocsoljuk citromlével, meghintjük fahéjjal és a szálasra vágott mandulával. A kosárkák szélét bekenjük tojássárgájával, és a 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Egy kicsit hagyjuk hűlni, végül bekenjük felforrósított baracklekvárral.