Almás pite forró fahéjmártással

Tészta

Elkeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a porcukrot, a vaníliamagokat és a citromhéjat, majd összemorzsoljuk a vajjal, tojássárgájákkal, tojással. Gyorsan dolgozunk, hogy ne melegedjen fel a tészta, majd hűtőben egy órát pihentetjük. Utána a tésztát újragyúrjuk, elfelezzük, felét
kinyújtjuk, tepsibe rakjuk, megszurkáljuk villával, és 15 percig 160 fokon elősütjük.

Töltelék

Vajon megpároljuk a meghámozott alma vékonyra
felvágott húsát (ne reszeljük!), rászórjuk a fahéjat meg a cukrot, és belekeverjük az édes morzsát. A tölteléket addig pároljuk, míg el nem megy a víztartalma, majd kihűtjük. Az elősütött lapra rárakjuk a tölteléket, lefedjük a tészta másik, kinyújtott felével, villával megszurkáljuk,
egész tojással megkenjük. 160 fokon félóra alatt készre sütjük.

Öntet

A vajat és a cukrot serpenyőben összeolvasztjuk addig, amíg világosbarna színt kapunk. Hozzákeverjük a fahéjat, felöntjük 3 dl almalével és 1 dl tejszínnel, sűrűre beforraljuk.

kaloria 260 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink