Almás pite pop

  1. Az omlós tésztához a vajat a cukorral és a sóval kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a tojássárgájákat. Nem dolgozzuk túl, elég, ha összeáll. Hozzáadunk 2-3 evőkanál tejet, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Hűtőben pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  2. Az almát lereszeljük, és összekeverjük a többi hozzávalóval. A tésztát kinyújtjuk, kiszúrjuk csillag, kör vagy szív alakban, duplán. A sütőpapírral bélelt tepsire teszünk egy kiszúrt tésztát, ráfektetünk egy nyalókapálcát, kicsit belenyomjuk a tésztába. Az almás tölteléket a tészta közepére halmozzuk, a széleire ne jusson a töltelékből. Megkenjük tojásfehérjével a széleket, rátesszük a tészta másik felét, összenyomkodjuk a széleket, először az ujjainkkal, majd egy másik nyalókapálca segítségével. Átkenjük tojásfehérjével. Addig sütjük a pitéket előmelegített, 180 fokos sütőben, amíg aranybarna nem lesz. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Mozart torta

Áfonyás, pörkölt diós márványos habcsók gyümölcssalátával

 

kaloria 320 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink