Almás-diós-fahéjas joghurt

Almás-diós-fahéjas joghurt

A meghámozott, feldarabolt almát fedő nélkül addig főzzük kevergetve, míg szét nem mállik (adhatunk alá pici vizet). Villával szétnyomkodjuk, tányéron kiterítve gyorsan kihűtjük. Összekeverjük a joghurtot a fahéjjal, a vaníliás
cukorral, beletesszük a kihűlt almapépet. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot. A tetejére halmozzuk a diót.

Házi joghurt

Felforraljuk a tejet, majd körülbelül 40 fokosra visszahűtjük. Ha nincs folyadékhőmérőnk, akkor kézzel
tudjuk ellenőrizni: akkor jó, ha elviselhető a hőfoka, de jó
melegnek érezzük a bőrünkhöz képest. Két 7 dl-es befőttesüvegbe teszünk 2-2 evőkanál joghurtot. Ráöntjük a meleg tejet, lazán összekeverjük, végül rácsavarjuk a fémfedőket. Kibélelt hűtőtáskába, a radiátor mellé vagy ágyneműtartóba tesszük, az a lényeg, hogy minél tovább tartsa ezt a jó meleget. Körülbelül 10 óra múlva megnézzük, ennyi idő alatt biztosan megdermed. Ekkor hideg helyre tesszük. Körülbelül egy hétig áll el a hűtőszekrényben.

kaloria 290 CAL
ido 15 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

1 személyre

Ajánlataink