Almás-gesztenyés pulykapiláf

rizsSzáraz, felforrósított serpenyőbe dobjuk a majoránnát és a babérlevelet, és kissé megpörköljük. Utána hagyjuk kicsit hűlni, majd kávédarálóban finomra őröljük. A serpenyőbe öntünk egy kis olívaolajat, újra felforrósítjuk, és körbepirítjuk rajta a kockára vágott húst. Ha már fehér kéreg borítja a pulykakockákat, mellédobjuk a finomra vágott lila hagymát, a porrá őrölt fűszereket, és megsütjük. Közben az almákat negyedeljük, kiszedjük a csutkát, és héjastul felkockázzuk. A serpenyőbe tesszük. Sózzuk-borsozzuk, s pár percig együtt sütjük – arra kell vigyázni, hogy ne főjön szét a gyümölcshús, csak süljön át. Finomra vágott petrezselyem zöldjével ízesítjük, a legvégén belekeverjük a főtt gesztenyét (akár egyben, akár darabolva) meg a külön megpárolt rizst.

kaloria 530 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink