Almás-mákos muffin

Almás-mákos muffin

Meghámozzuk az almákat, lereszeljük. Egy tálban összekeverjük 1-2 evőkanálnyi cukorral, és hagyjuk állni egy félórát. Utána gyengéden kinyomkodjuk, a levére nem lesz szükség a sütihez. Egy tálban habosra keverjük a két tojást a sóval és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a joghurtot, az olvasztott vajat meg a reszelt almát. Belekeverjük a mákot. Végül belerakjuk a sütőporral elvegyített lisztet. Ízlésünk szerint cukrozzuk. A muffinsütőbe papírokat teszünk, körülbelül háromnegyedéig megtöltjük a tésztával. 180 fokos sütőben addig sütjük, míg éppen el nem kezd pirulni az oldala. Papírostul rácsra szedjük, ott hagyjuk kihűlni. Ha csinosabban akarjuk tálalni, akkor mindegyik tetejére egy-egy evőkanálnyi édes tejszínhabot rakunk, és egy-egy szem idénygyümölcsöt biggyesztünk a tetejébe.

kaloria 160 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink