Almás-sajtos csirkemell

Almás-sajtos csirkemell

A csirkemellfiléket egy vágódeszkára állítjuk, úgy, mintha
a hátán feküdne a csirke. Felülről 1 centiméterenként
bevagdossuk a húst, de úgy, hogy az alsó részét nem
vágjuk el, 1-2 cm vastagságban egészben hagyjuk. Sóval
és őrölt fekete borssal bedörzsöljük a húst, a kis zsebeket
is befűszerezzük. A szeletek közé, minden hézagba
egy-egy alma-, egy-egy bacon- és egy-egy sajtszeletet
dugunk. Kivajazott alufóliába csomagoljuk, 160-170 fokos
(középmeleg) sütőben körülbelül egy órán át sütjük.
Kibontjuk, morzsolunk rá kis vajat, és immár fedetlenül
megpirítjuk. Hagyjuk tíz percig pihenni, utána szépen szeletelhető. Burgonyapürével tálaljuk.

kaloria 450 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink