Almás-túrós rakott tészta
A tésztát sós vízben kifőzzük, azután leszűrjük és lecsepegtetjük. A túrót összekeverjük 1 dl tejföllel, 5 dkg cukorral, a citromhéjjal és a mazsolával.
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, felszeleteljük, és 5 dkg cukorral meg a fahéjjal ízesítve
a saját levében megpároljuk. A megmaradt 3 dl tejfölt és 5 dkg cukrot összekeverjük. Egy 30 × 40 cm-es tepsit kivajazunk, majd beleterítjük a tészta egyharmad részét. Rásimítjuk a túrókrémet, és befedjük a tészta második harmadával. Vékonyan bekenjük 1 dl cukros tejföllel, s ráterítjük a dinsztelt almát és a megmaradt tésztát. Végül bevonjuk a 2 dl cukros tejföllel. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt halványpirosra sütjük.