Almaszósz

Almaszósz

Megmossuk az almát, meghámozzuk, csutkáját kivágjuk. A gyümölcshúst feldaraboljuk, belerakjuk egy tiszta,
vastagtalpú edénybe, öntünk alá fél deci vizet, és kis lángonelkezdjük főzni. Eleinte sűrűn kevergetjük, míg annyi vizet nem ereszt, hogy már nem kell tartani attól, hogy leég. Addig főzzük, míg meg nem puhul teljesen a gyümölcs. Ekkor levesszük a tűzről, merülomixerrel pürésítjük, ízlés szerint teljesen krémesre vagy darabosabbra. Fertőtlenített üvegekbe töltjük. Vizes dunsztban 20 percig főzzük a lezárt üvegeket, utána ott is hagyjuk kihűlni. Felhasználáskor ízesítjük tetszés szerint cukorral vagy cukorhelyettesítőkkel, fűszerekkel. Nagyon
jól használható joghurtok, kásák ízesítéséhez, kevert
süteményekbe, leveshez, mártáshoz.

kaloria 150 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.