Meghámozzuk az almát, csutkáját kiszedjük, húsát nagyobb kockákra vágjuk, és a vízzel, a cukorral, a fahéjjal egy lábasban lefedve puhára főzzük. Botmixerrel simára turmixoljuk.
A tojásokat összekeverjük a tejjel, az olvasztott kókuszzsírral, a mézzel és az almaszósszal. Egy másik keverőtálban összedolgozzuk a lisztet, a sütőport és a sót. Ezután a száraz hozzávalókat a nedveshez öntjük, és csomómentesre keverjük. A gofrisütőt kevés zsiradékkal kikenjük, majd belekanalazunk egy-egy adag tésztát és ropogósra sütjük.
A szendvics elkészítéséhez a kész gofrikat megkenjük lekvárral, a felére brie-szeleteket fektetünk, majd rátesszük a lekvárral megkent párjukat. A gofrisütőben vagy serpenyőben átforrósítjuk, épp csak annyira, hogy a sajt megolvadjon. Azonnal tálaljuk.
Ha édességként fogyasztjuk, megszórhatjuk fahéjas porcukorral, de kezelhetjük „sósság”-ként is, ekkor friss salátát, zöldségeket eszünk mellé.