Szebeni palacsinta

Varga Ferencné egy tartalmas leves után keresett valamilyen tésztát vagy palacsintát. A forrázott fánkra gondolt, amely égetett tésztából készül és forró olajban sütik. De tulajdonképpen nem szeretik a bő zsiradékban készülő ételeket, így jött az ötlet, hogy a gofrisütőben fogja megsütni az összeállított tésztát. Nagyon-nagyon finom lett, érdemes kipróbálni!

  1. Egy lábasban felrakjuk forrni a vizet. Amikor felforrt, beletesszük a sót és a zsírt, majd egy-két perc múlva beledolgozzuk a lisztet. Addig főzzük kevergetve, míg a tészta el nem válik a fazék falától. Ekkor levesszük a tűzről, és egyesével belekeverjük az egész tojásokat. Sűrű, de még folyós állagúnak kell lennie.
  2. Közben előmelegítjük a gofrisütőt, kis vajjal kikenjük. Bő evőkanálnyi mennyiségeket adagolunk a sütőlapokra. A szokásos módon aranybarnára sütjük a palacsintákat. Tálalhatjuk vaníliás porcukorral, fahéjas vagy kakaós cukorral megszórva, lekvárral, tejszínhabbal, de akár valamilyen finom gyümölcsmártással is.

Banános amerikai palacsinta

Narancslekváros palacsinta

kaloria 340 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.