Almaszószos hús pirított grízzel

Almaszószos hús pirított grízzel

Az almákat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, kevés vízzel, cukorral, illetve fahéjjal ízesítve megpároljuk. Egy keveset – körülbelül az egyharmadát – lepasszírozzuk, azután hozzákeverjük a párolt almakockákat. A darát egy edényben kevergetve rózsaszínűre megpirítjuk, megsózzuk, és felöntjük 5 dl folyadékkal (2,5 dl víz és 2,5 dl tej keverékével). Gyakori kevergetés mellett sűrű tejbegrízt főzünk belőle. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a vajat meg tojássárgáját. A grízt egy vízzel kiöblített lapos formába vagy tányérba öntjük, és várunk, amíg megdermed. Késsel háromszögekre vágjuk, azután egy serpenyőben megpirítjuk a szeletek mindkét oldalát.
A karajszeleteket grillen megsütjük, és a pirítottgríz-körettel tálaljuk. Az almaszósz hidegen és melegen
is jó hozzá.

kaloria 590 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.