Aludttejben pácolt bárányszelet
A húst felszeleteljük, sóval, borssal, zúzott fokhagymával
bedörzsöljük, ráöntjük az aludttejet, azután egy éjszakát
érleljük a hűtőben.
Másnap áttesszük egy serpenyőbe, hozzáadjuk a nagyobb
cikkekre vágott hagymát, és ráöntjük az aludttejes
pácot is. Lassú tűzön pároljuk, az elfőtt folyadékot vízzel
vagy zöldségalaplével pótoljuk. (A fiatal bárány körülbelül
1 óra alatt megpuhul; ha már inkább birka, akkor legalább
2 órát kell párolni.)
Paradicsomos padlizsánragu
A padlizsánt meghámozzuk, a paradicsomot nagyobb
kockákra, a hagymákat cikkekre vágjuk. Egy serpenyőben
kevés olívaolajat forrósítunk, és egy kicsit megfonnyasztjuk rajta a hagymát meg az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a padlizsánt, s amikor egy kicsit megpuhult, rátesszük a paradicsomkockákat is. Belekeverjük a paradicsompürét
– egy kevés vízzel hígítjuk –, majd sóval és finomra vágott korianderrel fűszerezve a ragut nem túl puhára pároljuk.