Amerikai burgonyasaláta

Meghámozzuk a burgonyát, kisebb kockákra felvágjuk. Sós vízben megfőzzük, ügyelünk rá, hogy ne főjön szét. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni.

A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk, felaprítjuk.

A fagyasztott borsót pár perc alatt pici sóval puhára pároljuk.

A sárgarépát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, ezt is puhára pároljuk. A zellert vékonyan felkarikázzuk.

Végül az összes lehűlt zöldséget, a feldarabolt csemegeuborkát meg a tojást keverőtálba tesszük, óvatosan, hogy ne törjön, összeforgatjuk a majonézzel, majd mustárral, cukorral, borssal ízesítjük. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk is.

Legalább egy órán át hideg helyen pihentetjük, hogy összeérjenek az ízei.

 

Burgonyasaláta gazdagon

kaloria - CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink