Meghámozzuk a burgonyát, kisebb kockákra felvágjuk. Sós vízben megfőzzük, ügyelünk rá, hogy ne főjön szét. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni.
A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk, felaprítjuk.
A fagyasztott borsót pár perc alatt pici sóval puhára pároljuk.
A sárgarépát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, ezt is puhára pároljuk. A zellert vékonyan felkarikázzuk.
Végül az összes lehűlt zöldséget, a feldarabolt csemegeuborkát meg a tojást keverőtálba tesszük, óvatosan, hogy ne törjön, összeforgatjuk a majonézzel, majd mustárral, cukorral, borssal ízesítjük. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk is.
Legalább egy órán át hideg helyen pihentetjük, hogy összeérjenek az ízei.