Amerikai fánk

Összekeverjük a tésztát, külön tálban a nedves (tojás, tejszín, vaj), és egy másikban a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, vaníliás cukor, porcukor, só), majd a két tál tartalmát összevegyítjük. Nem szabad túlkeverni. Habzsákba töltjük.

A lyukas fánksütő mélyedéseit alaposan kikenjük zsírral vagy vajjal. Belenyomjuk a tésztát (háromnegyedig, mert nőni fog). 180 fokon jó negyedóra alatt sül meg. Ha kész, teljesen kihűtjük.

Többféle színű csokit olvasztunk, belemártjuk a fánkok felső felét, és tetszés szerint még megszórjuk apró, színes cukorkával, tört mogyoróval, kókuszcsipsszel stb.

Vaníliás töltött fánk

 

kaloria 198 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.