Ananászos csirkemell mandulás krumpligolyókkal

Ananászos csirkemell

A csirkemelleket sóval, borssal bedörzsöljük. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és a vajon megfonnyasztjuk. A tűzről levéve hozzátesszük a nagyon apróra vágott ananászt, a tejfölt meg a tojások sárgáját. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét, meg annyi zsemlemorzsát, hogy lágy tésztát kapjunk. A csirkemelleket kevés olajon hirtelen átsütjük, majd egy tepsibe tesszük, amit előzőleg kikentünk olajjal. Az ananászos masszával jól betapasztjuk,
kissé rányomkodjuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon körülbelül félóra alatt készre sütjük.

Mandulás krumpligolyók

A megmosott burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk, és még melegen összetörjük. Hagyjuk kihűlni. Beleütjük a tojásokat, picit megsózzuk, és a liszttel rugalmas tésztát készítünk. Nedves kézzel diónyi gombócokat készítünk, amelyeket meghempergetünk mandulaforgácsban, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

kaloria 790 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink