Ananászos curry

Ananászos curry

Forrósítsuk fel a kókuszolajat serpenyőben (megfelel bármilyen más növényi olaj is). Keverjük bele a chiliport,
a köménymagot, a sót és a sáfrányvagy kurkumaport. Adjuk hozzá a hagymaszeleteket, a fokhagymagerezdeket,
a szárított hering porát, a zöld chilit, a currylevelet, a kapormagot, és pirítsuk néhány percig közepesen
erős lángon. Amikor a hagyma üvegessé dinsztelődik, tegyük bele a felkockázott ananászt, és keverjük el jól. Körülbelül tíz percig főzzük, majd öntsük hozzá a kókusztejet. Addig keverjük, amíg az egész bőrösödni kezd. Ha szükséges, még sózzuk, majd vegyük le a tűzről néhány percre. Ha a mártás túl könnyű, tegyük vissza a tűzre még egy kis időre. Amíg forró, hintsük meg az
egészet curryporral, és takarjuk le a serpenyőt, hogy lassabban hűljön.

kaloria 270 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink