Ananásztorta

Ananásztorta

Meghámozzuk és félbevágjuk az ananászt. Kimetsszük a torzsáját, majd nagyobb kockákra vágjuk a gyümölcs húsát. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a túrót, az olajat, 1 tojást és 1,5 dl tejszínt, majd az egészet rugalmas tésztává keverjük.
Kivajazunk egy 28 cm átmérőjű kerek felfújtformát, majd megszórjuk kevés darált mandulával. Beleszedjük és elsimítjuk a tésztát. A tetején elosztjuk az ananászt, majd a 180 fokra előmelegített sütő középső részében körülbelül 20 perc alatt elősütjük a süteményt. Közben az öntethez a maradék tejszínt 1 tojással és a maradék mandulával elhabarjuk. Ráöntjük a tortára, és az egészet még 30-35 percig sütjük.

kaloria 260 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink