Ancsa mama híres pörköltje

Felaprítjuk a szalonnát és a két evőkanál zsíron kipirítjuk. Hozzátesszük a finomra vágott vöröshagymát, átlátszóra dinszteljük. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, és azzal együtt még két-három percig pároljuk.

Ekkor rátesszük a feldarabolt húsokat, és kevergetve fehéredésig pirítjuk.

Hozzáadjuk a paradicsompürét, ízesítjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, köménnyel, babérral, felöntjük az alaplével, és elkezdjük sűrűre főzni.

Ha már majdnem puhák a húsok, hozzátesszük a paprikát és a félbe vágott paradicsomot. Még 15 percig főzzük. Tálalás előtt kidobjuk belőle a paprikát és a paradicsomot.

Hevesi kelkáposztás gulyás

kaloria - CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink