Forrás: Kezdőknek könnyedén

Hevesi kelkáposztás gulyás

  1. Apró kockákra vágjuk a húst. Két-három evőkanálnyi zsiradékon világosbarnára pirítjuk a felkockázott vöröshagymát. Rádobjuk a húst, kevergetve addig sütjük, míg a kockák ki nem fehérednek. Levesszük a tűzhelyről. Hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, és öntünk rá egy deci vizet. Visszarakjuk, és kis lángon, fedő alatt addig főzzük, míg a hús félig meg nem puhul. Közben ízesítjük sóval és őrölt fűszerköménnyel. Amíg fő, meghámozzuk és felkockázzuk a burgonyát, csíkokra vágjuk a kelkáposztát. Körülbelül 30 percnyi főzés után hozzáadjuk a pörkölthöz, öntünk még hozzá egy-két deci vizet (annyit, hogy majdnem ellepje az összetevőket), és továbbra is kis lángon, fedő alatt, időnként megkeverve készre főzzük. Friss kenyeret vagy zsemlét adunk a gulyás mellé.

Gulyásleves sárgaborsóval

Nem székely, és nem gulyás – A székelygulyás története

kaloria 470 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Kezdőknek könnyedén
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.