Marhagulyás újkrumplival, vörösborral

  1. Pár evőkanálnyi zsiradékon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a nagyobb kockákra vágott húst, kevergetve pirítgatjuk pár percig. Utána levesszük a tűz felől, hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, öntünk rá egy-két deci vizet, jól átkeverjük, majd visszarakjuk a tűzre. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel. Az új fokhagymából kibontjuk a gerezdeket, és lereszeljük vagy áttörjük, hozzáadjuk a gulyáshoz. Több órán át főzzük az ételt nagyon kicsi lángon, időnként pótoljuk az elfőtt folyadékot, nehogy leégjen.
  2. Amikor már majdnem készen van, hozzákeverjük a lekapart újkrumplit, a felkarikázott kolbászt, hozzáöntjük a bort, és készre főzzük.
  3. A legvégén megy bele az összekockázott paradicsom és paprika, ezekkel már éppen csak átrottyantjuk a sűrű ragut. A végén úgy kell kinéznie, mint egy hosszú lére eresztett pörköltnek. Ropogós friss kenyér jár mellé.

A recept a júniusi Vidék íze magazinban jelent meg!

Ezeket már olvasta?

kaloria 340 CAL
ido 240 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.