Egy hőálló edényben a tésztához a mézet, a tojásokat, a cukrot és a vajat gőz felett összemelegítjük, körülbelül öt perc alatt. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával meg a sóval, ráöntjük a mézes keveréket, és összegyúrjuk. Nagyon ragacsos lesz a tészta, de nem kell megijedni tőle. Átlátszó fóliába csomagoljuk, és legalább fél órára berakjuk a hűtőszekrénybe.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. Simára keverjük a tojásokat a cukorral, az étkezési keményítővel, a vaníliaőrleménnyel és a tejszínnel. Beleöntjük a tejet, majd felfőzzük. A fehér csokit mikróban vagy gőz fölött felolvasztjuk, és a még meleg krémbe keverjük. A krémet lefedjük átlátszó fóliával és kihűtjük. Ha szobahőmérsékletűre hűlt, belekeverjük a puha vajat és a mascarponét, majd alaposan kihabosítjuk. Sima vagy csillagcsöves habzsákba töltjük.
Papírból kivágjuk a torta formájának megfelelő szív formát. A kihűlt tésztát három egyenlő részre osztjuk, egyesével kinyújtjuk. Sütőpapírra átemeljük. Finoman lisztezzük felül is, hogy amikor ráhelyezzük a sablont, ne ragadjon bele a papír. A sütőlapon vágjuk körbe, a felesleges tésztát leszedjük. A szív alakot villával megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben 8-9 perc alatt megsütjük. Még forrón leemeljük a sült tésztát a papírról, és rácson teljesen kihűtjük.
Összeállítás: tortakartonra tesszük az alsó tésztát, a habzsákból apró gömböket, csillagokat nyomunk rá. Ezt még kétszer megismételjük. Hűtőszekrényben pihentetjük legalább egy napot, hogy a mézes lapok megpuhuljanak, és szépen lehessen szeletelni.
Közvetlenül tálalás előtt gazdagon feldíszítjük a tetejét habcsókokkal, cukorgyöngyökkel, gyümölcsökkel, ehető virágokkal stb.