Május első vasárnapján az édesanyákat köszöntjük. Sajnos sokukat csak virtuálisan ölelhetjük meg, és a kötelező orgonacsokrot sem adhatjuk át, hiszen a járvány miatt még a közeli rokonaink közül is csak azokkal találkozunk, akikkel egy fedél alatt élünk. De egy jó telefonos beszélgetés is nagy örömet tud szerezni. Ha pedig elmúlnak ezek a nehéz idők, akkor majd pótoljuk az elmaradt virágokat és együttlétet. A szűk családban viszont feltétlenül köszöntsük fel az édesanyákat, vegyünk le egy kis terhet a vállukról legalább ezen a napon, ma mi kényeztessük őt.

Köszöntsük finom ételekkel is az édesanyákat

Ha nem vagyunk konyhatündérek, akkor egy gazdag reggelit ajánlunk, csodásan indul az a reggel, amikor egy ilyen tálcával ébresztik az ember lányát. Narancslé, kávé, friss briós, sajt, szalámi, tojás, édes keksz, illatos eper, gurulós málna,m meg egy kis sütemény. Ha a kekszet magunk akarjuk sütni, íme egy remek recept hozzá. Most nem könnyű az alapanyagbeszerzés, ha nincs a fűszerek között otthon tonkabab, egyszerűen hagyjuk ki.

Köszöntsük az anyukákat, nagymamákat a virág mellett finom ételekkel is /Fotó: Shutterstock

Anyák napi keksz tonkababbal

Anyák napi keksz tonkababbal

Ha a süteményt is magunk akarjuk sütni a reggeli tálcára, akkor süssünk eperkrémes minitortát.

Eperkrémes minitorta

Ha az ebédet vállaljuk magunkra, akkor a következő menüt ajánljuk. Különleges, de viszonylag egyszerűen elkészíthető, könnyű fogásokból áll.

Spárgakrémleves buggyantott tojással, pisztáciával

Sóban sült csirke friss zöld fűszerekkel, pirított petrezselymes burgonyával

Desszertként pedig friss gyümölcsöt ajánlunk, például egy tálka édes, magyar epret.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.