Kósa Szilvia azt írja, hogy évek óta hűséges olvasója a magazinunknak. Drága anyósa 2016 júliusában ment el, 93 éves korában. A tőle kapott, 1942-ben íródott receptes füzetből küldött nekünk egy oldalt, az egyik családi kedvenccel. Igazi tél végi, laktató, melegítő egytálétel.
A húst apró kockákra vágjuk, és a zsírban sárgára fonnyasztott, pirospaprikával meghintett hagymán kevés vízzel puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott zöldségféléket, a cikkekre vágott kelt és édes káposztát.
Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, de jó sűrű maradjon az étel. Sózzuk. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, paprikát, és tovább főzzük. Tálalás előtt félórával adjuk hozzá a hámozott, gerezdekre vágott burgonyát. Friss, ropogós kenyér jár mellé.
TRÜKK Tartalmasabb lesz az étel, ha beledobunk egy maréknyi tarhonyát is.