Anyósom ír gulyása

Kósa Szilvia azt írja, hogy évek óta hűséges olvasója a magazinunknak. Drága anyósa 2016 júliusában ment el, 93 éves korában. A tőle kapott, 1942-ben íródott receptes füzetből küldött nekünk egy oldalt, az egyik családi kedvenccel. Igazi tél végi, laktató, melegítő egytálétel.

A húst apró kockákra vágjuk, és a zsírban sárgára fonnyasztott, pirospaprikával meghintett hagymán kevés vízzel puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott zöldségféléket, a cikkekre vágott kelt és édes káposztát.

Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, de jó sűrű maradjon az étel. Sózzuk. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, paprikát, és tovább főzzük. Tálalás előtt félórával adjuk hozzá a hámozott, gerezdekre vágott burgonyát. Friss, ropogós kenyér jár mellé.

TRÜKK Tartalmasabb lesz az étel, ha beledobunk egy maréknyi tarhonyát is.

A legjobb receptek a gulyás szerelmeseinek

Gulyásleves sárgaborsóval

kaloria 430 CAL
ido 200 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Ajánlataink