Előkészítjük a tölteléket (lásd lentebb), majd hozzákezdünk a tésztához is. Felfuttatjuk az élesztőt a meglangyosított tejben egy kis cukorral, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Két cipóra osztjuk. Közepes tepsi méretűre nyújtjuk. Egy tepsit kizsírozunk (vagy terítünk bele egy sütőpapírt). Az egyik tésztát lefektetjük a tepsi aljára. Megszórjuk zsemlemorzsával.
A töltelékhez meghámozzuk az almát, és a reszelő durvább oldalán lereszeljük. Ízlés szerinti mennyiségű cukorral megszórjuk, hagyjuk állni, majd az almát kinyomkodjuk, de nem túlságosan szárazra. Összekeverjük fahéjjal, vaníliás cukorral, rásimítjuk a zsemlemorzsás alapra.
Rátesszük a másik kinyújtott tésztát. Villával megszurkáljuk. Lekenjük a felvert tojással. Villával hullámokat rajzolunk bele. 180 fokra felmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, rombuszokra szeleteljük, kis porcukorral megszórjuk.