Epres kocka sütés nélkül

Aprítógépben összemorzsoljuk a kekszet, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. Egy szögletes formába nyomkodjuk egyenletesen úgy, hogy nagyjából 3-4 mm vastag legyen – ez lesz az alap.
Az epret turmixban pépesre törjük. Habot verünk a tejszínből, 3-4 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A mascarponét kikeverjük a joghurttal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd összeforgatjuk a tejszínhabbal. Kétfelé osztjuk. Az egyik feléhez hozzákeverjük az áttört epret. Beáztatjuk a zselatin kétharmadát egy kis hideg vízbe, majd felmelegítjük. Hőkiegyenlítéssel összekeverjük az epres krémmel. Rásimítjuk a kekszes alap tetejére, hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Ha már elég szilárd, elkészítjük a fehér krémet a tetejére: a maradék zselatint is beáztatjuk egy kis vízbe, majd forrásig melegítjük. Gondosan összedolgozzuk a mascarponés habbal. Ha már kezd szilárdulni, az epres réteg tetejére kenjük. Visszarakjuk a hűtőszekrénybe, és hagyjuk pár órán át pihenni. Tálalás előtt kockákra vágjuk.
Mindegyik kocka tetejére teszünk egy kis tejszínhabot, végül friss eperrel, gumicukorral, citromfűvel díszítjük.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 40 perc. PIHENTETÉS: 3 óra.

kaloria 210 CAL
ido 220 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.