Anyukám almás pitéje

A PITE TÉSZTÁJA

ELŐKÉSZÍTÉS: 35 perc – SÜTÉS: 30 perc – Előkészítjük a tölteléket (lásd külön alreceptben), majd hozzákezdünk a tésztához is. Felfuttatjuk az élesztőt a meglangyosított tejben egy kis cukorral, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Két cipóra osztjuk. Közepes tepsi méretűre nyújtjuk. Egy tepsit kizsírozunk (vagy terítünk bele egy sütőpapírt). Az egyik tésztát lefektetjük a tepsi aljára. Megszórjuk zsemlemorzsával.

A TÖLTELÉK

Meghámozzuk az almát, és a reszelő durvább oldalán lereszeljük. Ízlés szerinti mennyiségű cukorral megszórjuk, hagyjuk állni. (Elkészítjük a tésztát – a külön alreceptben leírtak szerint), majd az almát kinyomkodjuk, de nem túlságosan szárazra. Összekeverjük fahéjjal, vaníliás cukorral, rásimítjuk a zsemlemorzsás alapra. Rátesszük a másik kinyújtott tésztát. Villával megszurkáljuk. Lekenjük a felvert tojással. Villával hullámokat rajzolunk bele. 180 fokra felmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, rombuszokra szeleteljük, kis porcukorral megszórjuk.

kaloria 220 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.